Кремация Варна

Изгубили сте скъп човек и искате да изпълните последната му воля? Търсите погребална агенция, която да Ви съдейства с организация на кремация в град Варна?

Истината е проста – смъртта е тежка раздяла. Никога не е лесно да се сбогувате с близък. Трябва да надмогнете не само болката и мъката, но и да съберете сили, за да го изпратите в последния му път. Наред с това идва и организацията на погребението. Това е много тежка задача, която пада на раменете на семейството или най-близките до покойника хора.

Оставянето на завещение и насоки какво да се случи след смъртта е непопулярна практика в България. В повечето случаи дали да се извърши погребение или кремация се решава изцяло от семейството.

Какво трябва да знаете за кремация Варна?

Кремацията е алтернатива на традиционния ритуал. Извършва се в специално съоръжение, наречено крематориум и задължително се наблюдава от сертифициран оператор и директор на погребението. Целта е да се гарантира самоличността на починалия и да се осигури по-голямо спокойствие на близките му.

Законодателството не Република България е регламентирало, че само едно тяло може да бъде кремирано в даден момент. Затова е важно всяка една стъпка да бъде внимателно контролирана и да се използват специални системи за идентификация.

Обърнете внимание, че е препоръчително да потърсите реномирана погребална агенция за кремация Варна. Те не само ще спазят всички законодателни изисквания, но и ще Ви помогнат за организацията на целия процес.

Какво представлява кремация Варна?

Процесът започва с поставяне на тялото в дървен ковчег и в специално създадена камера за няколко часа. Обикновено целият процес продължава между 50 и 70 минути, но времетраенето може да бъде и по-дълго. Разликата в продължителността произлиза от вида на съоръжението, начина му на работа, религиозни вярвания и културни традиции.

Използват се много високи температури – от 800 до 1000 градуса, за се превърнат останките в пепел. Извършват се физични и химични процеси, включващи горене и окисляване. Така тялото се редуцира до основни химични съединения, газове, минерални фрагменти, кости и пепел.

След няколко часа приключва първоначалният етап. За това време цялата органична материя е била погълната от огъня. Останалите костни фрагменти се отстраняват внимателно от камерата, почистват се внимателно от всички останали компоненти и се обработват отново до получаването на пепел.

След приключването на този процес остават между 3 и 5 килограма прах, който се полага във временен контейнер или урна. В зависимост от Вашите желания, тя може да бъде погребана в гроб, поставена в специална ниша или да бъде взета от най-близките роднини за съхранение.

Какви възможности Ви предлага кремация Варна?

Много хора мислят, че кремацията няма да им позволи да отдадат нужната почит на починалите им близки. Всъщност, реномираните погребални агенции ще Ви окажат пълно съдействие не само с документацията, но и с организацията на погребението.

Няма точно определена процедура как протича кремирането. Целта на погребалната агенция е да Ви окаже подкрепа и помощ в тези трудни моменти. Нейните служители ще Ви помогнат да решите дали искате да се проведе възпоменателна служба преди или след изгарянето. Дали искате да има панихида, последвана от погребална церемония и заравяне на урната в гробището.

Възпоменателните служби могат да бъдат както религиозни, съобразени с вярата на починалия, така и светски. Интересен факт е, че всяка религия дава различни насочи относно изгарянето на тленното тяло. Например, тя е разрешена от католическата църква, но само ако кремираните останки бъдат погребани след това в католическо гробище. В индуистката религия тя е предпочитан метод.

Тук Вашият погребален агент ще Ви помогне да вземете правилното решение. Не се притеснявайте да му зададете Вашите въпроси, за да го насочите към желанията на семейството и покойника.

Ако болката е прекалено силна, можем да Ви предложими директна кремация Варна. Това е специфичен вид, който включва самото изгаряне без други обреди, ритуали, възпоменания и церемонии.

През какви етапи трябва да преминете?

Първата стъпка е най-тежка и включва идентифициране на смъртта. Това е момент, в който може да сте объркани и да не можете да разберете какво точно се случва. Независимо от обстоятелствата, смъртта трябва да бъде констатирана и обявена от лекар. Ако е естествена, можете да се свържете веднага с избрана траурна агенция и да оставите всичко в техните ръце.

В някои случаи може да се наложи да идентифицирате тленните останки, например при инциденти на пътя. В този случай може да е необходимо малко време, за да се задейства процедурата.

Втората стъпка е получаване на смъртния акт. Той Ви е необходим, за да започне организация на погребението и всички обреди, които ще го съпътстват.

Първата стъпка е най-тежка и тя е – идентифициране на смъртта и издаване на смъртния акт. Независимо от обстоятелствата, смъртта трябва да бъде обявена от лекар. В някои случаи може да се наложи да идентифицирате тленните останки.

Ако сте избрали кремация, е необходимо специално разрешение от семейството, за да може крематориумът да пристъпи към подготовката. Вашият погребален директор има грижата да попълни всички документи и да изпълни желанията Ви.

Това е и правилния момент да изберете урната. Ако се колебаете, може да бъде използван временен контейнер, в който да се съберат останките.

Показване на 1–12 от 17 резултата