Цялостна организация и провеждане на възпоменания от траурна агенция Велико Търново.

Смъртта е най-болезнената раздяла и тежка загуба, с която близките трудно се справят. В тези тежки мигове мъката и болката са прекалено силни, за да се справите сами с подготовката и организацията на погребението.

Не позволявайте на обстоятелствата да Ви притиснат в ъгъла! Доверете се на траурна агенция Велико Търново и ние ще отнемем товара от раменете Ви.

На какво трябва да обърнете внимание?

Има много фирми във Велико Търново, които се занимават с тази дейност. Повечето предлагат идентични услуги и пълно съдействие с подготовката и организация на помени. Като професионалисти ние Ви препоръчваме да се доверите на реномиран траурен дом.

Планирането на погребение на любим човек може да бъде трудно, но правилният погребален агент не само ще улесни процеса, а и ще Ви предложи емоционална подкрепа. Той ще иска да облекчи тази загуба, като Ви предложи голям избор от възможности.

На първо място – ще се вслушва във Вашите нужди и ще разбере Вашите очаквания. Независимо дали става въпрос за религиозни притеснения относно обредите или за избиране на гробно място, ковчег и мемориална плоча. Неговата задача е да Ви обърне нужното внимание и да Ви помогне да изпратите подобаващо починалия в последния му земен път.

Реномираната траурна агенция Велико Търново ще гледа на Вас не просто като на клиент, а на скърбящ човек, имащ нужда от съдействие. Тя ще направи всичко по силите си, за да отговори на нуждите Ви и да организира възпоменанието, за да изпълни последната воля на покойника.

Обърнете внимание и на това, че възпоменанията могат да се различават според религията и културната принадлежност. Затова не се притеснявайте, ако търсите нещо по-различно от стандартните обреди в България. Бъдете уверени в желанията си и предоставете нужната информация, за да може погребалната агенция да Ви даде подходящи препоръки.

Погребение или кремация?

Траурна агенция Велико Търново може да Ви съдейства както с организиране на традиционно погребение, така и с кремация. Съществуват различни възможности като – Вие да присъствате на кремацията или тя да се извърши под наблюдението на вещо лице. Урната с праха може да бъде поставена в специална ниша или да бъде погребана в гробно място.

Най-важното е да уважите последното желание на Вашия близък. Ако той не е оставил завещание или не Ви го е споделил, най-близките трябва да вземат това решение. Това могат да бъдат както членове на семейството, така и роднини и приятели.

Ако не сте запознати с различните възможности, не се притеснявайте да споделите притесненията си на погребалния агент. Задайте всичките си въпроси и не се притеснявайте да постъпите както сметнете за добре.

Може да изберете да има само възпоменателна служба или тя да се извърши на гроба, след заравянето на ковчега в земята. При кремацията имате възможност да вземете урната и да я поставите на друго място, а не в гробищния парк.

Правилната агенция ще Ви помогне да планирате всичко – от попълване на нужната документация до помена и подавките. За нея няма да има значение каква е религиозната Ви принадлежност и какви са изискванията Ви. Тя ще може да приспособи услугите, които предлага, за да отговорят напълно на Вашите изисквания и вяра.

Благодарение на дългогодишният си опит, целият процес ще протече бързо и без притеснения от Ваша странна.

Как да разпознаете реномираната траурна агенция Велико Търново?

Всяка фирма може да Ви предложи набор от различни услуги, но само професионалистите оказват постоянна подкрепа на близките. Те работят 24/7 БЕЗ почивен ден и ще се отзоват по ВСЯКО време на денонощието.

За тях комуникацията с Вас е ключов момент от планирането и организирането на всяко погребение. Една от главните им цели е да помогнат на семейството да скърби, докато му осигуряват нужната подкрепа, на която да разчита по всяко време.

Тяхната помощ е безценна, защото са отговорни за изпълняване последната воля на покойника. Предразполагайки близките, те улесняват целия процес на планиране и това дава допълнителна сила на роднините да почетат за последен път починалия.

Има ли ограничение за броя на присъстващите?

Обърнете внимание – всеки гробищен парк разполага със зала и параклис, които могат да съберат определен брой хора. Ако присъстващите са повече, траурна агенция Велико Търново ще Ви съдейства да изберете място, където всички могат да си вземат последно „сбогом” с починалия и да го почетат.

С какво може да Ви помогне траурна агенция Велико Търново?

За много хора е травмиращо да се сблъскат със смъртта на близки хора. Първоначално болката и мъката са толкова силни, че дори не знаете към кого да се обърнете за издаването на смъртен акт. Затова реномираните погребални домове могат и ще Ви помогнат!

Те ще подходят внимателно и с разбиране към Вас! Ще Ви осигурят помощта, от която дори не сте знаели, че се нуждаете. Техните съвети ще са свързани не само с организацията, а и с това, как да се справите и да съберете сили до възпоменанието. При Ваше желание могат да Ви свържат и с необходимите специалисти, които да Ви окажат психологическа помощ.

Освен това, траурна агенция Велико Търново ще Ви помогне и с:

 • Потвърждаване на смъртта – осигуряване на медик-патоанатом, който да потвърди смъртта, независимо дали починалия се намира у дома, в старчески дом, хоспис или друго място.
 • Транспортиране на починалия със специализиран транспорт.
 • Документация – издаване на смъртен акт, осигуряване на гробищно място и при необходимост – уреждане на удостоверения за наследници на наследствено място и други.
 • Съдействие при избор на ковчег, урна, мемориална плоча, религиозни символи като кръст и други.
 • Осигуряване на цветята, аранжировките, подавки, погача и вино.
 • Да вземете решение дали предпочитате традиционно погребение или кремация.
 • Вземане на решение относно обредите, които ще се извършват, мястото на възпоменанието и всички подробности около него.
 • Да изпълните последната воля на починалия относно религиозните и културни обреди, избора на място и присъстващи.
 • Планиране на поклонението, панихидата и наемане на свещеник или духовен служител, който да я изпълни.
 • Организиране на всички останали подробности – час и дата на погребението, комуникация с гробищния парк и уведомяване на близките и приятелите на покойника.
 • Избор дали ковчегът да бъде отворен или затворен и как присъстващите ще могат да си вземат последно „сбогом”.
 • Подготовка на покойника преди службата – осигуряване на облекло и грим, както и подготвянето му за полагане в ковчега.
 • Цялостна кординация на погребението или кремацията.

 

Показване на 2 резултата