Организиране на възпоменания от траурна агенция Русе.

Смъртта винаги е неочаквана, тя идва и оставя след себе си много болка и мъка. Важно е да откриете не само сили за справяне с нея, но и подкрепа и разбиране. За съжаление, често хората около Вас също са толкова объркани и изпълнени с болка. Затова Ви препоръчваме да потърсите професионална помощ от траурна агенция Русе.

Защо се нуждаете от съдействие?

Никой не е подготвен да загуби любим човек. Този труден миг може да замъгли преценката и се превърне в дълго обикаляне из институциите, за да се изпълнят всички административни изисквания. Издаването на смъртен акт е много важно, защото без него не може да се продължи към организиране на погребението.

Ако и Вие не знаете накъде да се насочите, не чакайте утре! Доверете се на реномирана агенция за погребения. Тя ще Ви гарантира, че волята на починалия ще бъде изпълнена, ще можете да си кажете последно: „сбогом!” с него и да почетете паметта му.

Как да изберете траурна агенция Русе?

В днешно време можете да откриете препоръка не само от приятели и роднини, а и от социалните мрежи и Интернет. Обърнете внимание, че първото впечатление е най-важно. Затова, ако изберете да разглеждате различни сайтове – добре е да търсите такива, които са професионално направени и с контактна информация – телефонен номер и адрес.

Професионалистите работят денонощно – БЕЗ почивен ден. Те са ВИНАГИ на разположение и разполагат с дежурен екип, готов да Ви съдейства веднага. Например – с осигуряване на медицинско лице, което да установи настъпването на смъртта и да съдейства с издаване на смъртния акт.

Вероятно, ако смъртта е настъпила скоро, все още скърбите. Но, за да направите най-добрия избор, е добре да сте запознати с желанието на покойника. Ако то не е било уточнявано с него, е добре да зададете въпросите на избраната агенция и в зависимост от отговорите й да прецените дали ще успее да Ви помогне.

Погребение или кремация?

Има много начини да отдадете своята почит и уважение към починалия. Тук е добре да се съобразите с обичаите на Вашата държава и религиозната принадлежност на човека.

Отговорността е в ръцете на семейството и роднините на покойника, ако той не е оставил след себе си завещение. Важно е да знаете разликата между двата ритуала, за да можете да вземете информирано решение.

Погребение

Това е традиционен „ритуал” в България. При него тленните останки се подготвят, поставят в ковчег, който се затваря, а след това се заравя в земята. Във всеки град гробищните паркове са разположени на различни места. Има и редица обреди, които са свързани с погребението – извършване на панихида и отправяне на молитва за душата на покойника. Някои от обичаите са се запазили от древни времена, а други са свързани с религиозната принадлежност.

Основата на тази церемония е да се отдаде почит и да се запазят спомените за покойника от неговите блзики. В зависимост от културата и религията, има различни обреди, които се извършват. Някои включват четенето на молитви от семейството, други – отправяне на молитви за спокойствие на душата и мир или специална подготовка на тялото преди полагането му в ковчега.

Кремация

Това е алтернатива на погребението, при която тялото не се заравя в земята, а се изгаря. Кремацията е процес, при който човешкото тяло се изгаря до пепел. За целта се използва много висока температура, при която се извършват различни процеси – отделяне на газове, минерални фрагменти и пепел.

Интересен факт е, че този обред датира най-малко отпреди 20 000 години според археологическите записи, Някои култури -например индусите кремират мъртвите си, след което пепелта се потапя в свещената река Ганг.

Не можете все още да решите?

Траурна агенция Русе ще Ви окаже пълно съдействие и ще Ви запознае с всички законови изисквания и процедури по организацията. Те ще Ви съдействат да определите своите приоритети и да почетете желанията на Вашите починали близки.

Дори да се чувствате объркани и несигурни, техният професионален опит ще им помогне да Ви зададат правилните въпроси като:

  • Колко важно е местоположението на гробищния парк – т.е. в кой от съществуващите?
  • Предпочитате поклонението да бъде извършено в гробищния парк или някъде другаде? Критичен фактор ли е цената?
  • Какви религиозни обреди да бъдат извършени?
  • Ще има ли отслужване на панихида?
  • Имате ли специални религиозни или културни изисквания?
  • Искате ли семейството Ви активно да се включи във възпоменанието.

Ролята на траурна агенция Русе е не просто да поеме товара от раменете Ви и да окаже емоционална подкрепа, а да Ви помогне да откриете правилните отговори.

Не чакайте последния момент, за да започнете планирането!

Направете го още сега с помощта на траурна агенция Русе. Доверете се на професионалисти с дългогодишен опит в бранша и оставете всичко в техните ръце!

Показване на 2 резултата